Skip to main content

Het proces

Pax Mediators streeft ernaar om het proces in een bepaalde structuur te laten verlopen om zo het echtscheidingsproces overzichtelijk te houden.
Zo ziet het proces bij Pax Mediators eruit:
 
  • Vrijblijvende kennismaking : Wij vinden het belangrijk dat jullie je prettig voelen bij Pax Mediators. Aan de hand van deze kennismaking kunnen jullie beslissen of jullie de echtscheiding met ons willen regelen.
  • Praktische zaken: Jullie zullen een opdrachtovereenkomst ontvangen en een lijst van benodigde documenten die jullie dienen aan te leveren.
  • Gesprek kinderen: Indien van toepassing zal het eerste gesprek gaan over het ouderschapsplan. Aan de hand van eerder aangeleverde werkbladen zullen we hiermee aan de slag gaan. Als er minderjarige kinderen van jullie zijn is het verplicht om een ouderschapsplan te maken. Wij zullen hier ook gaan bespreken hoe jullie het de kinderen kunnen vertellen over de echtscheiding.
  • Gesprek alimentatie: Aan de hand van jullie aangeleverde informatie kunnen wij gaan kijken hoe de kinderalimentatie en partneralimentatie eruit zal gaan zien.
  • Gesprek vermogensverdeling: Hoe gaan jullie het vermogen dat jullie gezamenlijk hebben verdelen en hebben jullie dit bijvoorbeeld afgesproken in huwelijksvoorwaarden? Wij zullen samen met jullie dit gaan uitzoeken. Jullie pensioenen komen hierbij ook aan bod.
  • Vastleggen convenant: Als alles besproken is en alle afspraken gemaakt zijn zullen wij dit vast gaan leggen in een convenant. Als dat door jullie getekend wordt is het dossier compleet en zal er een echtscheidingsverzoek ingediend gaan worden. Dit zal gedaan worden door een advocaat.
Ons adres:
Pastoor Kisselsstraat 18
6235 AP Ulestraten
Telefoon:  +31 6 39448886
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.